Domeniul de activitate! Localizare pe harta! Contact!
Echipamente de ardere!
Piese de schimb si accesorii!
Servicii!
Utile!
Echipamente de ardere!
Arzatoare multibloc! Arzatoare pentru uleiulizare! Arzatoare pentru aplicatii speciale!

 

   Datorita varietatii tipurilor constructive, dar si a formelor flacarilor, arzatoarele din aceasta categorie sunt utilizate in domenii extrem de diverse: agricultura si industria alimentara, industria usoara, metalurgica, a lemnului, a sticlei, a materialelor de constructii etc.

   Aplicatiile tipice ale acestor arzatoare sunt: tratamente termice (calire / decalire, normalizare, coacere / recoacere, revenire, calmare, relaxare), cuptoare de paine, patiserie, biscuiti etc. (panificatie in general), cuptoare de forjare, fierarie, de topire a metalelor sau a sticlei), cuptoare de calcinare utilizate in productia de var, gips, ciment, cuptoare de caramida, tigla, ceramica si portelan, cuptoare de prajire (cafea, cacao, seminte, alune etc). Din punct de vedere constructiv, cuptoarele ce utilizeaza aceste tipuri de arzatoare pot fi de orice tip (cu bolta, tunel, rotative etc).

   In plus, aceste arzatoare se utilizeaza la uscatoarele de cereale, de tutun, de cherestea, dar sunt des intalnite si la incalzirea directa a tancurilor de lichide, la procese de topire in creuzete, precum si pentru initierea arderii in pat fluidizat.

   Un domeniu in continua dezvoltare in care se utilizeaza arzatoarele din aceasta categorie este acela al incineratoarelor ecologice destinate distrugerii deseurilor biologice (infectioase sau nu) si a celor menajere.

   De asemenea, arzatoare industriale se utilizeaza pentru topirea bitumului si incalzirea agregatelor (prepararea de mixturi asfaltice) necesare la lucrarile de modernizare / reparare a drumurilor.

   Combustibilii ce se utilizeaza de regula in procesele industriale sunt gaze naturale si diversi combustibili lichizi. In situatii speciale, pot fi utilizate arzatoare cu functionare mixta (combustibil gazos / combustibil lichid).

   La alegerea arzatoarelor din aceasta categorie, pe langa criteriile standard, se vor lua in consideratie si particularitati specifice, cum sunt: tipul procesului, numarul arzatoarelor, forma flacarii (plata, cilindrica, eliptica etc.), viteza de ejectie si temperatura necesara, raportul de modulare, aerul necesar combustiei (flacara oxidanta sau reducatoare) etc.


   • Arzator de proces - exemplu de schema functionala

 


ALPEM EXIM S.R.L.
Bucuresti, Bd. Regina Elisabeta 23, sc. A, ap. 15
Tel./Fax: 021-3121727 ; 021-3110399 ; Tel. 0744.340.566 ; 0752.230.222
e-mail: office@alpem.ro www.arzatoare.ro - www.alpem.ro
TopBIZ.ro - afaceri de top! GHIDCONSTRUCTORI.ro - Firme de constructii
Copyright © 2006 Alpem Exim SRL. Toate drepturile rezervate
Anunturi gratuite - Roportal director web, catalog firme, anunturi, stiri
Arzatoare Director Web